Camping Costa Brava blog

De leukste tips, de mooiste reisverhalen en
leuke informatie die uw reis leuker maken!

Het Costa Brava blog


Terug naar alle blogs

Sport en activiteit aan de Costa Brava

16 mei 2016

Natuurlijk zijn er aan de Costa Brava de leukste campings waar u een heerlijke vakantie kunt doorbrengen. Rustig aan het zwembad, lekker een krantje lezen bij de caravan of heerlijk zonnebaden aan het strand. Maar voor vele vakantiegangers is een stukje sport en activiteit ook een belangrijk onderdeel van de vakantie. De Costa Brava is daar uitstekend geschikt voor. Van fietsen tot kayakken en van surfen tot golfen, het kan allemaal in dit mooie stukje Spanje. Jong en oud kan alle energie kwijt in de meest uiteenlopende activiteiten.

Kayakken

De prachtige kust aan de Costa Brava nodigt natuurlijk uit voor watersport. Er zijn dan ook opties om je lekker uit te leven op het water. Een hele bekende watersport in de regio is kayakken. Op de meeste campings is een kayak-verhuur aanwezig, waardoor je gemakkelijk bij de mensen op de camping een actieve middag kan regelen. Ben je niet op de camping, dan maak je gebruik van één van de vele kayak verhuren aan op de mooiste stranden. Zo huur je een kayak bijvoorbeeld in l'Escala, Lloret de Mar en Palamos. Bij de meeste van deze verhuurbedrijven krijg je er ook nog goede begeleiding bij.

De Middellandse zee nodigt enorm uit om te watersporten. De zee is in de zomer goed van temperatuur en niet te wild, waardoor het ideaal is om met een kayak, surfplank of waterfiets de zee te op te gaan. De vriendelijke mensen aan het strand helpen u hier graag bij.

Golf

Hoe warm het ook is in de zomer, de golfbanen aan de Costa Brava liggen er altijd fantastisch bij. Wilt u op vakantie aan de Costa Brava ook een heerlijke middag golfen? Het kan hier uitstekend! Aan de Costa Brava bevinden zich negen golfclubs, waar u iedere dag terecht kunt. Combineer een dag met fantastisch weer met een sportieve middag op een mooie golfbaan.

Fietsen

Heeft u uw eigen fiets bij, of huurt u een fiets bij één van de vele fietsverhuren? Wat u ook kiest, trek er met de fiets erop uit in de schitterende omgeving! Of u nu langs de prachtige kust van dorp naar dorp fietst, of landinwaards trekt over de schitterende heuvels, u zult uw ogen de kost geven! Hoe ver u ook gaat, u komt de leukste dorpjes tegen waar u met typische Spaanse gastvrijheid wordt ontvangen om tussendoor even lekker bij te komen!


© Camping-Costa-Brava.nl 2016 | De beste campings aan de Costa Brava!