Camping Costa Brava blog

De leukste tips, de mooiste reisverhalen en
leuke informatie die uw reis leuker maken!

Het Costa Brava blog


Terug naar alle blogs

De Costa Brava, van alles te beleven!

15 juni 2016

Sommige mensen dromen van prachtige steden in Portugal, de overheelijke Italiaanse keuken of de Hollandse gezelligheid. Maar wat zou het fijn zijn als er een plek is die het beste van al deze dingen combineert! Die plek is er, de Costa Brava in het noorden van Spanje.

Aan de Costa Brava vindt u prachtige steden waar u urenlang de ogen de kost kan geven. Zo is er Gerona, een stad waar de prachtige oude architectuur nog steeds zichtbaar is. Bovendien vindt u hier onder andere de Kathedraal van Gerona en de Kerk van Sant Feliu. Stuk voor stuk bezienswaardigheden om de vingers bij af te likken.

Naast Gerona is Barcelona natuurlijk een wereldstad, waarschijnlijk op zeer korte afstand van uw camping aan de Costa Brava. De Sagrada Familia, het Olympisch Stadion, de bunkers van Carmel, de grote winkelstraat Ramblas en natuurlijk FC Barcelona. Hier moet je zijn geweest.

Liefhebbers van lekker eten zitten ook in de juiste regio. De Mediterraanse keuken is een combinatie van het lekkerste eten uit Spanje, ItaliŽ, Portugal en Griekenland. Natuurlijk zijn vis een belangrijk onderdeel, maar ook groenten, peulvruchten, worsten en kazen zijn essentieel in de keuken. Iedere avond een ander overheerlijk gerecht.

Zelfs de Hollandse gezelligheid is terug te vinden in de regio. Men houdt hier enorm van samen eten, samen op pad, gezelligheid creŽren met de mensen om je heen. Daar hoef je dus niet voor op vakantie in Nederland. Een vakantie in Nederland hoeft echter ook niet duur te zijn. Pak een weekje Center Parcs in het laagseizoen, boek met een kortingscode voor Droomparken of pak een lekker hotelletje aan het Scheveningse strand. Al met al kan het waarschijnlijk niet tippen aan de Costa Brava. Alle restaurants, winkels en bars zullen u met open armen ontvangen. Aan de Costa Brava is iedereen welkom.


© Camping-Costa-Brava.nl 2016 | De beste campings aan de Costa Brava!