Camping Costa Brava blog

De leukste tips, de mooiste reisverhalen en
leuke informatie die uw reis leuker maken!

Het Costa Brava blog


Terug naar alle blogs

Wat vindt men belangrijk bij het kiezen van een camping?

1 juni 2016

De keuze is reuze. Zeker wat betreft campings aan de Costa Brava. Van grote, massale campings tot aan gezellige, knusse campings. Ze zijn er in allerlei vormen en maten. Hoe kiest u nu de beste camping uit? Uit onderzoek van touroperator Vacanceselect blijkt dat er een aantal factoren een grote rol spelen. Spelen deze factoren bij u ook een rol?

Locatie

De belangrijkste reden om voor een bepaalde camping te kiezen, is volgens de gemiddelde Nederlander nog altijd de locatie. Dit bepaalt of u dicht bij het strand zit, of u leuke dorpen en steden in de buurt heeft en of u in een korte autorit de leukste bezienswaardigheden kunt bezoeken. Want zeg nu zelf, als u op vakantie naar de camping gaat, dan wilt u toch geen uur rijden om bij het strand aan te komen?

Voorzieningen

Wij toeristen zijn graag van alle gemakken voorzien. Het mag dan wel vakantie zijn, het is wel zo fijn als u een goede supermarkt en schone sanitairvoorzieningen bij u op de camping heeft. Al deze voorzieningen zijn (gelukkig) op de meeste campings niet meer weg te denken. Zo ook Wifi (draadloos internet). Een aantal jaar geleden was dit ondenkbaar, maar tegenwoordig is het niet meer dan normaal op voor de caravan even een berichtje naar het thuisfront te sturen, om te laten zien hoe lekker het daar is.

Prijs

Op de derde plek in het onderzoek staat de prijs. Hoewel u een zo goed mogelijke vakantie wil hebben, is de prijs nog steeds van doorslaggevende waarde. Een goede prijs-kwaliteit verhouding is voor veel toeristen een belangrijke factor. De prijzen van de verschillende campings kunnen in bepaalde seizoenen erg uit elkaar liggen, vandaar dat een goede vergelijking u veel geld kan opleveren.

Spelen deze factoren ook bij u een rol bij het maken van een keuze? Hoe dan ook, met het uitgebreide aanbod aan campings, vindt u hoe dan ook een geschikte camping om heerlijk te verblijven!

Het onderzoek

Achter de factoren ziet u hoeveel procent van de respondenten aangaf die factor de belangrijkste te vinden.

Locatie - 30%
Voorzieningen/faciliteiten - 25%
Prijs - 22%
Accomedatie - 10%
Activiteiten - 6%
Afstand - 3%
Thema van de camping - 1%

Overige factoren - 3%

Bron: Vacanceselect


© Camping-Costa-Brava.nl 2016 | De beste campings aan de Costa Brava!