Omgeving Costa Brava

Niet alleen de campings zijn prachtig,
ook de omgeving is zeker de moeite waard!

De omgeving van de Costa Brava

De omgeving van de Costa Brava

De Costa Brava heeft een schitterende omgeving. Een combinatie van schone stranden, schitterende natuur, indrukwekkende cultuur en de gezelligste badplaatsen. Voor ieder wat wils aan de Costa Brava.

Badplaatsen
Als strandliefhebber bent u aan de Costa Brava aan het juiste adres. De meest bekende badplaatsen en de leukste steden zijn Lloret de mar, Calella, Malgrat de Mar, Blanes en Tossa de Mar. Overal kunt u terecht om van deze heerlijke regio te genieten. Niet alleen de plaatsen aan de kust zijn het verblijven waard. Naast prachtige steden als Girona, Figueres en Toerroella de Montgri heeft de regio tal van kleine authentieke dorpjes, waar u de Spaanse cultuur op een leuke manier zult ervaren.

Uw verblijf aan de Costa Brava is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de wereldstad Barcelona. Hoewel deze stad officieel niet aan de Costa Brava ligt, is op vrijwel iedere camping de mogelijkheid om deze prachtige stad te bezoeken. U zult er geen spijt van krijgen. De bekende winkelstraat Ramblas, het indrukwekkende voetbalstadion van FC Barcelona, Camp Nou, en de prachtige kathedraal van Gaudi. Gaat u liever zelf op pad naar deze stad? Per auto, maar ook per trein, is Barcelona prima te bereiken. Een must-see voor iedere vakantieganger.

Ook de liefhebber van natuur is goed op zijn plek aan de Costa Brava. De regio staat namelijk bekend om haar ruige heuvellandschap. Trek die wandelschoenen maar aan, en bezoek één van de vele kastelen op de bergen. Denk hierbij aan het schitterende Castell de Montgri nabij Estartit. Naast deze indrukwekkende heuvels biedt de Costa Brava ook verschillende laagvlakken, die zich vanuit het binnenland vaak tot aan de kust uitstrekken, zoals de moerasgebieden van de Baai van Rosas.

Al met al genoeg te beleven aan de Costa Brava. Wilt u even van de camping af voor bijvoorbeeld een van de leuke activiteiten, dan valt er genoeg te beleven!

© Camping-Costa-Brava.nl 2016 | De beste campings aan de Costa Brava!