Leukste steden Costa Brava

Niet alleen de campings zijn prachtig,
ook de omgeving is zeker de moeite waard!

De omgeving van de Costa Brava

De leukste steden aan de Costa Brava

L'Estartit
Met kilometers zandstrand, een schitterende jachthaven en een bruisend centrum is L'Estartit te omschrijven als een echte traditionele badplaats. Voor de actieveling is L'Estartit erg populair vanwege de vele watersporten die te beoefenen zijn en de verschillende discotheken in de stad, voor de liefhebber van rust zijn de promenade en de vele gezellige terrasjes een aanrader. Bovendien zijn er hier twee schitterende bezienswaardigheden in de buurt. Aan de kust ziet u de eilandengroep Illes Medes en op 300 meter hoogte het eeuwenoude kasteel Castell de Montgri.

Girona
Girona is een stad in de Spaanse regio Catalonie. In deze stad met bijna 100.000 inwonders vind u het grootste vliegveld uit de regio, en is daarom een belangrijke vertrek- en aankomstplaats voor toeristen die de Costa Brava gaan bezoeken. Deze historische stad bevat enkele prachtige bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Gerona, de Arabische badhuizen en de authentieke, ouderwetse straatjes en steegjes van het historische centrum.


Tossa de Mar
Wilt u de echte authenticiteit van de Costa Brava proeven? Dan zit u goed in de oude binnenstad van Tossa de Mar. Tossa de Mar is verdeeld in twee delen. Het oude gedeelte, gelegen in de binnenstad bovenop een heuvel, laat zien hoe mooi Spanje kan zijn. Dit komt mede doordat Tossa de Mar vroeger een populaire plaats was voor kunstenaars. Maar niet alleen de binnenstad is mooi, ook het nieuwere gedeelte van de stad(gelegen aan het strand is erg mooi. De prachtige baaien en bijbehorende stranden zorgen er niet alleen voor dat u heerlijk kunt genieten aan het water, maar ook dat u uw ogen uit kijkt.

Palamos
Een erg gezellige stad met ongeveer 17.000 inwoners. Palamos ligt aan het noorden van een grote baai. Deze baai biedt vele watersportmogelijkheden, zoals zwemmen, surfen en zeilen. Vele watersportaanbidders zien deze stad dan ook als ideale uitvalsbasis voor hun vakantie. De stad Palamost staat bovendien bekend om haar grote haven met een van de laatste vissersvloten in dit deel van de Middellandse Zee. Culinair hoogtepunt zijn de garnalen die hier vers geserveerd worden.


Lloret de Mar
Misschien wel de gezelligste stad aan de Costa Brava. In Lloret de Mar zit u geen minuut stil. Deze staat staat bekend om haar bruisende nachtleven en gezellige binnenstad. In Lloret de Mar zijn verschillende campings aan de Costa Brava, appartementen en hotels te vinden, van groot tot klein. De laatste jaren is Lloret de Mar steeds toeristischer geworden. Uw ideale vakantie is zeker hier te vinden in deze sfeerfolle stad. Wie denkt dat Lloret de Mar alleen voor jongeren is, heeft het mis. Lloret de Mar biedt plezier aan jong en oud met een bruisende omgeving.
© Camping-Costa-Brava.nl 2016 | De beste campings aan de Costa Brava!