Het weer aan de Costa Brava

Wat gaat er nu boven een goede camping,
met een heerlijk Mediterraans zonnetje?!

Het weer aan de Costa Brava

Het weer aan de Costa Brava


Weersverwachting
L'Estartit
Weeronline.nl - Meer weer in L'Estartitweeronline.nl Altijd jouw weer


De Costa Brava heeft een mediterraan klimaat. Dat zorgt veelal voor lange zomers die als heet en droog te omschrijven zijn. Dat heeft als effect dat de Costa Brava een korte winter heeft. De koude wind uit het noorden zorgt voor een aangename verfrissing in de zomer, maar ook voor koude temperaturen in de winter. Aan de kustlijn hangt vaak een licht briesje.

Gemiddelde temperatuur
In juli en augustus, hoogseizoen aan de Costa Brava, is de gemiddelde temperatuur 27 graden. Deze temperaturen kunnen in de zomermaanden oplopen tot aan boven de 30 graden. Over het hele jaar gezien is de gemiddelde temperatuur 22 graden.

Gemiddeld valt er in een jaar 600 mm neerslag aan de Costa Brava. Deze neerslag valt gedurende het hele jaar, maar net als in andere delen van Europa valt de meeste neerslag in de wintermaanden.

Het aantal zonuren per jaar aan de Costa Brava stijgt uit boven de 2500 uur. De zonnigste maanden zijn juni, juli en augustus. In deze maanden schijnt de zon gemiddeld 11 uur per dag. Ideaal voor alle zonliefhebbers dus. De zeetemperatuur is in deze maanden tussen de 23 en 25 graden.


© Camping-Costa-Brava.nl 2016 | De beste campings aan de Costa Brava!